Qui som?

La Colla de Trabucaires de Cardedeu va néixer a principis de l’any 2012 amb la finalitat de galejar en festes i aplecs, i recrear els fets d’armes ocorreguts a Cardedeu el 7 de novembre de 1873 durant la 3ª Carlinada.  És per això que anem vestits com els integrants d’una partida d’irregulars carlins, amb la seva característica boina vermella i una guerrera blava abillada amb el peculiar “Detente” o el més nostrat “Atura’t bala!”.   En qualsevol cas, no us penseu pas que siguem partidaris del carlisme ni de bon tros; però sí que compartim alguns dels seus trets característics:  gent de la terra, d’esperit lliure i a voltes un xic rebel.  I per damunt de tot, som gent amant de la bona vida, la gresca i l’alegria.

quisom01

La història dels trabucaires arrenca dels antics combatents facciosos armats de trabuc. En altres èpoques, els trabucaires havien estat membres d’exèrcits privats de senyors feudals.  És veritat que saltejaven pels camins, que robaven i segrestaven, però en el seu origen eren més aviat seguidors d’un bàndol i s’immiscien en lluites privades entre senyors.   Amb el temps i a mesura que aquestes lluites perderen intensitat, esdevingueren grups folklòrics dels senyors i es dedicaren a acompanyar celebracions religioses i altres festivitats fins arribar als nostres dies.

quisom02

Des de la seva creació, la Colla de Trabucaires de Cardedeu participa en diversos actes de la Festa Major de Cardedeu, així com assistint a la Trobada Nacional de Colles Trabucaires que organitza cada any la Coordinadora de Trabucaires de Catalunya en alguna vila o ciutat catalana.  També hem compartit galejades amb altres colles com “Els Voladors” d’Igualada, els Federins de Terrassa o els nostres veïns de Llinars del Vallès, entre d’altres.

quisom03

quisom04

quisom05